Sunday, June 17, 2012

Red current ripening - Érik a ribizli

A mi kertünkben csak az terem meg, ami locsolás, permetezés és metszés nélkül is beérik. Így aztán nálunk minden bio (igaz nem elvből, csak a ridegtartás eredményeként :-)). Most éppen a ribizli ért be. Na nem sok, egy bokorról mintegy negyed kilónyi, de ennek is nagyon örültünk.



 Cukorral és mentalevéllel fogyasztottuk el délutáni frissítőként.  




A parányi vad szamócák is most érnek, tettem belőlük pár szemet a ribizli közé, illatuk és jellegzetes ízük miatt.




A mogyorót is szemügyre vettem, szépen fejlődik, de valami mindig megtámadja, mert lyukas, üres héjakat találok nyár vége felé a bokor alatt. Úgyhogy a mogyoró nálunk dísznövénynek számít.




Virágoznak a szelíd gesztenyék. Különös illatuk belengi az egész környéket.  A méhek is szorgosan le-leszállnak rájuk, készítik a gesztenyemézet. 




Virágzik  a levendula is. Ilyenkor kellene levágni, hogy szép lila színét megőrizze a virág, de nincs szívem hozzá. Csak nyár végén szoktam lemetszeni a fürtöket, aztán szétmorzsolva illatpárnácskákba teszem.  




Folyt.köv.