Sunday, September 4, 2011

Forró , kora szeptemberi nap


A nagy szárazságban a Duna vize is leapadt , széles ,  strandolásra alkalmas parti sávot teremtve a szentendrei szigetcsúcson A lepkevadászat a lehető legfárasztóbb foglalatosság , még ha az ember csak lencse- és nem háló-végre akarja is kapni  a repkedő pillangókat. Mikor végre azt hiszem sikerült  elkapni , már tova is röppent. 

Lucy cica  az árnyas  teraszon érzi magát a legjobban.


 Ha itt ülök , látom a Dunát és érzem a folyó felől jövő hűs légáramlatot.A birsalma még nem teljesen érett , még kell neki néhány hét a fán. A levendula  megszáradt , de sajnos elvesztette kékeslila színét. A kerítést szegélyező noha szőlő  már beérett. 
Birsalmafa és szelíd gesztenyefa , háttérben a Salamon toronnyal.


Készül  a hagyományos őszi koszorú.

4 comments:

 1. What a lovely place to sit down and relax!

  Found your blog via *La Pouyette*!

  ♥ Franka

  ReplyDelete
 2. Thanks for your visit, Franka. Yes indeed, in these hot days there was a wonderful fresh air in the garden coming from the Danube.

  Cecilia

  ReplyDelete
 3. Dear Cecilia,
  your garden posts are simply wonderful! Love it!
  I can feel the atmosphere and your pleasure creating still lifes. And the landscape...breathtaking! You most live in a beautiful part of Hungary.

  Thank you so much for your comment, it was my pleasure to include you in my post at the blog party and passing on the award to you which you deserve.
  Greetings from the Périgord,
  Karin

  ReplyDelete
 4. Dear Karin,

  Thanks for your kind words. Your blog party resulted in many visits to my humble blog, I just feel like being a host receiving many interesting people in my home, and enjoy it so much :-).Sorry to say we can stay here just during good weather, as it is a weekend house.

  I like your blog and I learned a lot from you!

  I plan to make some English captions in my blog, so that non-Hungarians could understand, as well.

  Thanks for your kind interest,

  Cecilia

  ReplyDelete